izzio Daglijst

Ergotherapeutische iOS app voor izzio

Deze app is voor mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking die onder behandeling zijn van een ergotherapeut.

De patiënt noteert in de app de dagelijkse bezigheden en de mate van pijn en/of vermoeidheid die wordt ervaren. De ergotherapeut gebruikt die informatie om, samen met de patiënt, een minder belastende dagindeling te bedenken. Iedere twee/drie weken wordt de app gebruikt om te kijken of de klachten van de patiënt verminderen.

In de app zijn op iedere pagina relevante help-teksten opgenomen. De gemiddelde gebruiker zal de app niet dagelijks gebruiken en sommige gebruikers hebben ook last van geheugenproblemen. Daarom heb ik de uitleg van de app een vast onderdeel van de pagina gemaakt.

De uitleg is altijd zichtbaar, zonder dat het de functionaliteit in de weg zit en zonder dat het de gebruiker dwingt om een actie uit te voeren om de uitleg te tonen of te verbergen. Bijvoorbeeld, de lijst met bezigheden van vandaag loopt tot ‘nu’. Tijden in de toekomst worden niet getoond. De uitleg kan daardoor onderaan de lijst getoond worden. Wanneer de gebruiker de lijst terug scrollt om naar een eerder moment, scrollt de help-tekst met de lijst mee uit beeld.